Peminat Setia

Khamis, 27 September 2012

Kolagen Tulen


Dunia hari ini menyaksikan ramai wanita semakin ghairah mengekalkan kecantikan dan sentiasa mahu tampil muda.

Kini terdapat pelbagai dan produk untuk membantu wanita melambatkan proses penuaan serta memiliki kulit yang sempurna dan kelihatan cantik.

Antara yang terbaru di pasaran ialah produk Pure Kolagen yang merupakan kolagen asli terdiri daripada tiga aspek iaitu kulit, sendi, sel dan selaput kulit, sebagai penyelesaiannya.

Pengarah Urusan Zmasha Marketing Resources, Muzaffar Mustapha, 39, berkata, produk itu didatangkan dalam bentuk makanan tambahan yang boleh dicampurkan ke dalam minuman seperti milo, teh, kopi atau air suam.

Ia diperbuat daripada ikan kod berkualiti tinggi dan diimport dari Perancis. Terdapat 15 paket dalam setiap satu kotak yang berharga RM88 dan mengandungi 10, 000miligram setiap satu paket penyokong kekuatan kulit.

Ia juga merupakan sebahagian keperluan protein dari hujung rambut hingga hujung kaki selain sebagai penambah tenaga terutamanya pada bulan puasa.

Menurut Muzaffar, terdapat satu lagi produk iaitu Wellin yang memfokuskan kepada masalah lutut bagi memudahkan pergerakan.

Kebanyakan mereka yang mengalami masalah gout, radang sendi, masalah yang berkaitan sendi, masalah keradangan dan bengkak sendi dapat dibantu dengan makanan tambahan Wellin.

Pengambilan secara berterusan selama tiga bulan mampu memberikan kesan yang memberangsangkan.

Bagi penghidap obesiti hingga menjejaskan kesihatan lutut juga tidak perlu khuatir kerana masalah itu dapat diatasi dengan mengamalkan formula Wellin yang dikatakan mempunyai bahan kebaikan seperti boswellia yang tumbuh subur di India.

Boswellia sejenis tumbuhan yang mempunyai bahan yang mampu mencegah kerosakan tulang rawan dan sendi serta mengurangkan sel imun yang menyebabkan keradangan, meningkatkan bekalan darah ke sendi, menenangkan sendi dengan cecair sinovial. Dengan itu struktur lutut akan menjadi licin dan mudah untuk bergerak.

Setakat ini produk itu mendapat sambutan memberangsangkan dengan hampir 90 peratus pengguna telah mendapat menfaat daripadanya dan berjaya membantu masalah yang dialami melalui pengambilan secara berterusan.

Maka tidak hairanlah duta produk tersebut, angkasawan negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor turut menjadi sebahagian daripada mereka yang telah mendapat manfaat daripada produk itu.

Hasil daripada penyelidikan dan testimoni pengguna, dikatakan masalah lutut tidak ada jalan pintas dan akan mengambil 'sedikit masa' untuk sembuh sepenuhnya.


Dipetik dari: http://www.utusan.com.my

Tiada ulasan: